Basisscholen


Hoi juffen en meesters, hoi kinderen van de basisschool,  

Dankjewel dat jullie meedoen aan het mooie project 4wensbomen.


In de 4 kerkdorpen van onze gemeente, en dat zijn St. Hubert, Wilbertoord, Langenboom en Mill, plaatst een groep vrijwilligers namens OntdekMill een mooie grote wensboom. De wensboom zal worden versierd met veel mooie lichtjes en heel veel versierde wensschijven, met daarop veel verschillende persoonlijke kerstwensen. Wensen voor gezondheid of geluk, of kleine praktische wensen om hulp.


Op zaterdag 12 december zal een versiergroep in jouw dorp jouw wensschijf in de wensboom in jouw dorp gaan hangen. Vanaf zondag 13 december kan je op eigen gelegenheid naar de wensboom, met daarin jouw wensschijf, komen kijken. De wensboom zal blijven staan tot woensdag 6 januari. Dus ruim voldoende tijd om een keer met je ouders, opa of oma of een van je vriendjes of vriendinnetjes naar de wensboom te wandelen.  

Op de website www.4wensbomen.nl kan je vinden hoe kleine wensen misschien wel uit kunnen komen door de hulp van inwoners van onze mooie gemeente. Het allerbelangrijkste vinden wij dat we met elkaar een gesprekje over wensen kunnen hebben en daarbij aandacht hebben voor elkaar.

De wensschijven zijn zoals je ziet van hout. Daarvoor is gekozen omdat we het belangrijk vinden ook een beetje rekening te houden met het milieu. Om die reden plaatsen we na het project ook nieuwe bomen terug in de natuur van onze gemeente.

De wensschijven zullen ook op een paar plaatsen in het dorp voor het goede doel te koop zijn. Voor 1 euro (of meer) kun je een wensschijf kopen en die ook in de wensboom komen hangen. Het geld dat we samen via de 4wensbomen inzamelen gaat allemaal naar Serious Request (het Rode Kruis).

Wat kan je nog meer doen voor het wensboom project?
Wist je dat er een wandeling van meer dan 20 kilometer op de website staat. Je kan ook samen met jouw ouder(s)/verzorger(s) een stukje van de route wandelen of fietsen. En als je onderweg goed kijkt vind je misschien wel een mooie wenssteen die je thuis kan laten zien. Wat je thuis kan doen om het wensboom project nog extra te ondersteunen is samen te zorgen voor wat extra verlichting of versiering in je voortuin of achter het raam.

Ontdekmill.nl bedankt jou voor jouw mooie wens en versiering!

Deelnemende basisscholen:
- De LenS
- De Kameleon
- 'T Stekske
- De Schare
- De Klimop


Daarnaast organiseert het Kindcentrum Mill een sponsorloop om geld op te halen voor het Rode Kruis. Meer info over de sponsorloop kun je vinden in het artikel van inmill.nl